این مدل بر عوامل مختلفی در مدیریت دانش تأکید دارد که منطبق است. این مدل مبتنی است بر چهار عنصر اصلی نفوذ دانش، مبانی دانش، کاربردهای دانش ارتقا و بازنگری دانش.
این مدل، بر عوامل مختلفی در مدیریت دانش تأکید دارد. این مدل مبتنی است بر چهار عنصر اصلی نفوذ دانش، مبانی دانش، کاربردهای دانش، ارتقا و بازنگری دانش.
تأثیرات: در بررسی تأثیرات دانش، دانش ازنظر زمینههای سازمانی اعم از داخلی و خارجی که مدیریت دانش در آن اعمال میشود مورد مطالعه قرار می گیرد. در این راستا دانش استراتژیک بیان کننده مباحثی است که در آن، اصول کلیدی و شیوههایی که مدیریت دانش میتواند از آن طریق به جهتگیریهای استراتژیک سازمان مرتبط شود، شناسایی و کشف میشوند. چنین امری مستلزم رهبری مؤثر دانش است. ایجاد و حفظ و نگهداری دانش در واقع با چالشهای ارزشی و باوری سازمان سروکار دارد.
مبانی دانش: مدیریت اثربخش دانش بر نظامهای قوی، فرایندهای ساختاری و بر خطمشیها و عملکردهای کاملاً همراستا مبتنی است. در مدیریت دانش میبایست به دنبال شناسایی و ایجاد ساختارها و سیستمهایی گشت که بهطور معقول با ایجاد، تسهیم و بهکارگیری مؤثر دانش تناسب داشته باشند. شیوههایی که افراد را به پشتیبانی از برنامههای مدیریت دانش تشویق میکنند، بایستی موردنظر قرار گیرند. شناسایی و پرورش ارزشهای پشتیبانیکننده در بین نیروی انسانی سازمان، تحت لوای مدیریت منابع انسانی سازمان قرار میگیرد. مدیریت پشتیبانیکننده مدیریت دانش از طریق فناوری به شناسایی و بهکارگیری سیستمها و فناوریهایی میپردازد که مدیریت اثربخش دانش را مهیا کند.
کاربردهای دانش: شیوهای که دانش سازمانی پیادهسازی حمایت و پرورش داده میشود از مباحث اصلی هر سازمان در بخش مدیریت دانش است. ایجاد چارچوبی اساسی برای دانشبنیادی سازمان، ایجاد و مدیریت مخازن دانش توسعه اثربخش خدمات دانش، کشف شیوههایی که کاربران دانش را به ادغام دانش با فعالیتهای بنیادی سازمان تشویق میکنند، از جمله مسائلی هستند که در بهکارگیری دانش میبایست مورد توجه قرار گیرند. علاوه بر این، یادگیری و توسعهسازمانی که به مطالعه شیوههای یادگیری کاربران دانش در گروههای دانشی میپردازد، از جمله مباحثی هستند که در مطالعه کاربردهای دانش در سازمان موردمطالعه قرار میگیرند.
ارتقای دانش و بازنگری مدیریت دانش: مبحث جدیدی در مدیریت است که همچنان نیازمند توسعه و ارزیابی، هم از نظر ملی و هم از نظر سازمانی دارد. بررسی و بهکارگیری شیوههایی که مدیریت دانش بتواند روند رو به توسعه خود را در سازمان حفظ کند، نیازمند نظارت همیشگی بوده و بهطور دائم با شرایطی که در آن بکار گرفته میشود، انطباق داده شود. در راستای بعد سازمانی، خطمشیهای دولتی نیز بهعنوان عواملی اثرگذار بر توسعه و پیشرفت مدیریت دانش نیز نباید نادیده انگاشته شوند.
0 نظر