افزایش سقف و تعریف سطح بندی شده حمایتهای بنیاد ملی علم از 180 میلیون تا 4.5 میلیارد تومان در سال 1402
رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به افزایش سقف و تعریف سطح بندی شده حمایتهای بنیاد ملی علم از 180 میلیون تا 4.5 میلیارد تومان در سال 1402 خاطرنشان کرد از مجموع سه هزار و 285 طرح دریافتی، هزار و 122 طرح مصوب و مشمول حمایت بنیاد ملی علم ایران شد.
علی محمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران، حمایت از پژوهش های علمی و حمایت از ترویج علم را دو زمینه اصلی از قلمروهای فعالیت بنیاد علم دانست و اظهار کرد: ظرفیتسازی برای پیشبرد مرزهای دانش و مرجعیت علمی و سرآمدی کشور، ایجاد ظرفیت خلق راه حلهای بدیع و بهدنبال آن حل مسائل کلان، زمینهسازی برای ارتقاء ارزشمندی علم در جامعه با رویکرد ترویج علم از جمله اهداف اصلی بنیاد ملی علم ایران است. به گفته او، بنیاد ملی علم ایران به دو صورت، ذیل عناوین حمایتهای مستمر و فراخوانهای ویژه از جامعه علمی کشور حمایت میکند. سلطانی، طرح پژوهشی، رساله دکتری، پسادکتری، کرسی پژوهشی و گرنت پژوهشی را از جمله قالبهای حمایتهای مستمر برشمرد و گفت: پژوهشگران میتوانند با ارسال پژوهش در طول سال از حمایتهای مستمر بنیاد بهرهمند شوند و فراخوانهای ویژه نیز برنامههای هدفمند حمایت از پژوهشها هستند که ذیل آنها بنیاد علم به طرح موضوع و مسئله میپردازد و با اعلام مهلت شرکت در فراخوان از پژوهشگران علاقمند دعوت به ارسال پژوهش میکند همچنین گفتنی است که هر فراخوان ضوابط خاص خود را دارد. وی ضمن اشاره به اینکه در سال 1402 شاهد رشد چشمگیری در تعداد طرحهای دریافتی و مصوب بنیاد علم در نسبت به سال 1401 بودیم؛ عنوان کرد: در سال 1402 از مجموع 3،285 طرح دریافتی 1،122 طرح مصوب و مشمول حمایت بنیاد ملی علم ایران شد. پذیرش طرحها در بنیاد ملی علم بر اساس داوری علمی است و در سال 1402 تعداد 904 طرح نیز خاتمه یافته اعلام شد.
مهمترین رویکردها و تغییرات ایجاد شده در بنیاد در سال 1402
محمدعلی سلطانی ضمن بیان اینکه هدفگذاری حمایتهای بنیاد بر اساس آفرینش و سرآمدی علمی، حل مسئله و نوآوری در آینده اقتصاد است، خاطرنشان کرد: افزایش سقف و تعریف سطح بندی شده حمایتها از 180 میلیون تومان تا چهار و نیم میلیارد تومان، تدوین و اجرای برنامههای هدفمند حمایت از پژوهشها براساس اسناد بالادست و با همکاری سازمانهای تخصصی، حمایت از مأموریتگرایی دانشگاهها، حمایت از پژوهشهای عمیق مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان (نسل بعدی محصولات هر شرکت) و ارجاع به دانشگاهها، برنامههای ترویج علم برای افزایش مشارکت و اعتماد مردم به نهاد علم و عالمان، توسعه همکاریهای پژوهشی داخلی و بینالمللی، برنامهریزی برای مشارکت بیشتر دانشگاههای استانها و شهرستانها در جذب حمایتها و بهبود فرایندها و افزایش دقت و سرعت تصویب حمایتها از جمله تغییرات ایجاد شده بنیادعلم در سال 1402 است. بنیاد ملی علم ایران در راستای تدوین و اجرای برنامههای هدفمند به حمایت از پژوهشها در قالب فراخوانهای ویژه میپردازد. به گفته رئیس بنیاد ملی علم ایران، در سالی که گذشت این برنامهها شامل موضوعات حمایت ازپژوهشهای مأموریتگرا، حمایت از فناوریهای نوظهور و پیشرو، حمایت ازپژوهشهای مأموریتگرا،حمایت از آفرینشهای علمی، نوآوری شرکتهای دانشبنیان، ترویج علم، توسعه همکاریهای علمی بینالمللی با هماهنگی مرکز تعاملات بینالمللی، هماهنگی و حمایتهای مشترک با سازمانها و نهادها و حمایت از دانشگاههای دارای مأموریت معین بود همچنین در سال 1402 فراخوان 18 مورد حمایت از پژوهشهای عمیق مورد نیاز شرکتهای دانش بنیان اعلام شد. سلطانی ضمن اشاره به «سامانه انتشار اطلاعات حمایتهای بنیاد ملی علم ایران» گفت: این سامانه با هدف تسهیل و تسریع دسترسی مخاطبین بنیاد ملی علم ایران به گزارشهای عملکردی این نهاد و همسو با سند شفافیت که ارایه و دسترسی آزاد مخاطبان و کاربران به اطلاعات را در نظر دارد در نشانی https://data.insf.org/ راهاندازی شده است. منبع اطلاعاتی این سامانه، «سامانه مدیریت پژوهش کایپر» به نشانی https://rtms.insf.org/ است.
منبع:
https://isti.ir
0 نظر